понеделник, 3 март 2014 г.

Сео съвети


Сео съвети

Най-сетне Matt Cutts отговаря на въпрос зададен му от България във видео мрежата YouTube. Видеото се намира в един от най-известните канали там, а именно каналът GoogleWebmasterHelp. Този канал е доста известен, защото е собственост на самите Гугъл и в него основно те раздават безплатни SEO съвети и отговарят на въпроси свързани с всичко свързано с Уеб. Въпросът е зададен от нашият приятел и колега Борислав Арапчев, който предполагам също ще разбере за отговорът на своя въпрос от тази статия. А и явно след личният ми разговор с Matt преди месец в социалната мрежа Twitter, в който си говорихме за различни от SEO неща, той е поледнал на България с друго око. Бас ловя, че е погледнал в Google Maps къде се намира Пловдив, преди да отговори на въпроса на Борко :)

Matt Cutts отговаря на въпрос зададен му от България, от нашият приятел и колега Борислав Арапчев, във видео мрежата YouTubeВъпросът на Борислав е следният:

Why Google supports SEO specialists with advice? Google business is to sell text ads / ad space so bad optimized web sites are the target of Google, aren’t they? With giving good SEO advice Google works against its business or it’s not true?

За хората, които не са вещи в Английския език, въпросът на Български звучи по следния начин:

Защо Google помагат на SEO специалистите с SEO съвети? Реалният бизнес на Гугъл се състои в това да продава текстова реклама / рекламно място. От тази гледна точка, лошо оптимизираните уебсайтове са целевата група, до която иска да достигне Google, не е ли така? С раздаването на добри SEO съвети от Google работят против своите интереси и бизнес или това не е така?

А ето го и самият отговор от страна на Matt Cutts:

За съжаление, тъй като няма как да се качат български субтитри, видеото все пак е на Google, единственото, което можете да направите е автоматичен превод на английските субтитри на български. Това е функция, която YouTube поддържа. За целта обаче, видеото трябва да се гледа през YouTube директно. И докато го гледате трябва да натиснете червеният бутон “CC” долу вдясно на видеото (до бутона за разпъване на цял екран) и оттам да изберете “Translate Captions (BETA)”. Така субтитрите автоматично ще преминат през Google Translate и ще излизат на Български език, достоен за Среден 3- в училище.

Интересен факт около това видео е, че със същият този въпрос, Борислав вече е печелил награда, за повече информация можете да посетите Idea Studio.

Още един интересен факт около това видео, за което съм сигурен, че Борко ще се зарадва още повече, е че това видео е използвано вече на един известен в нашите SEO среди сайт, а именно SEOBook. Статията там се казва “Public Relations Lessons From Matt Cutts“.

Още тук: SEO съвети от Google за България?! от SEOптимизация


Няма коментари:

Публикуване на коментар